Väringasagan II: Den hårda vägen.

Kontrakt signerat för fem delar om Harald Hårdråde.

Klart nu för en ny bokserie om Harald Hårdrådes tidiga liv. Serien kommer att bestå av fem delar. Den inleds med flykten från Stiklestad vid femton års ålder och avslutas med hans kröning drygt femton år senare. För första delen ”Flykten” är manuskriptet skickat till förlaget och kommer förhoppningsvis att publiceras första halvåret 2022.

Kort historisk beskrivning om Haralds första år som krigare (1030-1034):

Efter halvbrodern Olaf Haraldssons död på slagfältet vid Stiklestad flyr femtonåriga Harald österut. Via Sveariket tar han sig till Gårdarike. I Holmgård får han befälet över Jaroslavs nordliga trupper i anfallet mot Östvenderna. Ett krig där ruserna segrar och tar tillbaka områden som tidigare erövrats av den nu döde Boleslav. Haralds sista år i Gårdarike ägnas åt att förstärka ormvallarna mot söder och det ständiga hotet av härjande petjenegrer.
Elisiv, furstens dotter, som han förälskat sig i under tiden i Gårdarike, skulle det dröja nästan tio år innan han återsåg, efter att han fortsatt sin färd mot Miklagård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s