Läst/lyssnat på i sommar

Napoleon
Simon Scarrows 4 böcker om Napoleon och lord Wellington.

Författaren, känd för sina böcker om de romerska soldaterna Cato och Macro i Silverörnserien, och som är en av mina favoritförfattare, har här följt dessa herrar från deras ungdom till fall och seger.

De två första böckerna är riktigt bra och intressanta. Man får följa dem från unga år, som ger en förklaring till vilka människor de kommer att utvecklas till. Napoleon med sin enkla bakgrund i Korsika, och Lord Wellington (som han senare i livet blir kallad) som fattig överklass. I dessa böcker kommer man personerna in på djupet vilket gör böckerna mycket intressanta.

Betyg: 4 (av fem)

Bok 3 och 4 blir däremot bara en orgie i krigsslag. Jag skulle önska att man fått veta mer om situationerna som ledde till de olika krigsslagen och deras känslor. Inte mycket mer att säga om dessa två böcker.

Betyg: 2

Totalt tycker jag dock att den var tillräckligt intressant. Två personer som vi alla känner till, men som åtminstone inte jag visste några detaljer om. Totalt får serien godkänt.

Betyg: 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s