Ytterligare en fantastisk recension!

@bokdaling
𝔹𝕠𝕜𝕣𝕖𝕔𝕖𝕟𝕤𝕚𝕠𝕟
Titel: Flykten

Författare: Leif Selander @leffeselander
Förlag: Lava förlag @lavaforlag 

När den här boken dök upp i brevlådan som en total överraskning blev jag själaglad! En bok som verkade vara helt i min smak i vikingatid.
Och jag blev inte besviken! 
Välskriven, spännande och intressanta karaktärer.
Skulle jag beskriva den med ett ord så skulle det bli mäktig! 

Världsbygget är imponerande och sättet Leif skriver på är så målande vilket gör att man är där på plats, tillsammans med karaktärerna hela tiden! 
Jag älskar ju när böcker lyckas att skapa en film i mitt huvud under läsandets gång. 
Och att det är en verklighetsbaserad berättelse gör genast att den stiger ännu mer i graderna! 
Fascinerande som bara den! 

Jag har inte läst något av Leif tidigare men har såklart kollat upp om det finns fler böcker av honom och till min stora lycka så har jag hittat flera stycken!! 

Ny recension:

@cias_bokhylla
📖 BOKRECENSION 📖

Titel: Flykten
Författare: Leif Selander
Utgiven år: 2022
Ljudbok: Lars Winclair
Förlag: Lava förlag
📖
Året är 1030 när den femtonårige Harald flyr skadad från slagfältet vid Stiklestad. Där lämnar han sin döde halvbror Olaf Haraldsson bakom sig. Flykten går via Sveariket mot öst. Omständigheterna gör att han stannar i Gårdarike i tre år. Innan han går vidare med sitt eget liv, måste han först förhindra en mordkomplott mot sin brorson. Något som visar sig bli oerhört farligt för den unge krigaren.
📖
Det här är verkligen en bok i min smak och som jag tyckte mycket om. Jag hade lyssnat på nästan halva ljudboken när den här dök upp i min brevlåda och jag fortsatte läsa själv för det är det bästa. Jag älskar ju att läsa om vikingatiden och även se filmer, så jag riktigt slukade den här boken! Den är välskriven, lättläst med ganska korta kapitel och författaren är suverän på att gestalta både karaktärer, miljöer och en spännande historia och det märks att det ligger mycket förarbete bakom och författaren vet precis vad han berättar om. Det var mycket intressant att få följa karaktärerna i den här första delen i bokserien och jag ser mycket fram emot att få fortsätta följa med på nya äventyr! Skicklig, spännande och genialisk berättelse!
”Flykten” är den första delen i serien ”Den hårda vägen”, en verklighetsbaserad berättelse om Harald Sigurdssons år i österled. Ett av historiens mest spännande livsöden. Missa heller inte ”Den hårda vägen” som är Leif Selanders andra bokserie. Den första av författaren heter ”Väringasagan”, en välskriven serie historiska äventyrsromaner i vikingamiljö. Bokserien är baserad på verkliga händelser. Tack till @lavaforlag och @leffeselander för läsex och att jag fick möjlighet att läsa den här fantastiska boken 💕

Ny recension av Agneta Lundebring Jönsson @angelundebring

SvekensTidBlogg

Vikingar och deras korståg har egentligen inte intresserat mig men Svekens tid har fått mig på andra tankar.
Marcus 17 år tar värvning som viking och blir samtidigt utsedd till styrman vilket inte ses positivt av de mer erfarna vikingar. 
Hövdingen Grim ser Marcus styrka och de blir ett bra team som tar dem till platser där våld, erövringar och segrar följer i deras spår
Jag fann Svekens tid väldigt intressant då den är baserad på verkliga händelser. Texten är väldigt lätt att följa med i och den är kanske inte den mest spännande bok jag läst men på något sätt så får den mig att vara delaktig hela boken rakt igenom. Miljö och känslan över vikinga tiden är en ren och skär historieskrivning. Den har lite brutala scener och beskrivningar som gör hela boken. Utan detta så hade känslan gått förlorad.
Är man historie intresserad ska man se till att läsa Svekens tid av Leif Selander för den har allt.
Svekens tid är första delen av Väringsagan.
Fruktans tid &
Föreningens tid är de följande delarna.

Mitt betyg blir fyra 📚📚📚📚 av fem möjliga.
Tack till @leffeselander för att jag fick läsa boken som öppnat dörren för de mer otippade böcker jag normalt inte ägnat en tanke på.
@typeandtell #svekenstid #väringsagan #vikingar #korståg#spännande #rekommenderar #historia #intressant #ebok#recension #recex #bokälskare #tacksam #letto